Clicky

 
Transport Online - Rijverbod voor LZV's tijdens code rood en oranje bij gladheid en mist

Rijverbod voor LZV's tijdens code rood en oranje bij gladheid en mist

Rijverbod voor LZV's tijdens code rood en oranje bij gladheid en mist
30-11-2018 11:31 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - Er komen nieuwe voorschriften voor het rijden met LZV’s bij gladheid en/of mist. Vanaf 1 januari 2019 geldt er voor deze omstandigheden een rijverbod bij weercodes oranje en rood. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN) vrijdag.

"Voor het rijden met LZV’s bij buitengewone weersomstandigheden zijn regels van toepassing. In de beleidsregel LZV is vastgelegd dat de ontheffing niet gebruikt mag worden bij gladheid van het wegdek en bij weersomstandigheden die het zicht beperken tot minder dan 200 meter. In de praktijk geeft dit nog wel eens problemen, omdat niet altijd even duidelijk is of er wel of niet van deze omstandigheden sprake is", aldus TLN.

Om daar wat aan te doen, is er vanuit het landelijke ontheffingenoverleg (OCOV) voor gekozen het rijverbod te koppelen aan de bekende weercodes oranje en rood. Deze worden door het KNMI aangekondigd voor Nederland of delen van Nederland voor een bepaald tijdvak. De informatie wordt via de media gecommuniceerd en is voor iedereen toegankelijk. De beleidsregel LZV wordt hierop aangepast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions