Clicky

 
Transport Online - Aanrijding meerdere voertuigen op de A28 [+foto's]

Aanrijding meerdere voertuigen op de A28

Aanrijding meerdere voertuigen op de A28 [+foto's]
30-11-2018 10:32 | Ongevallen | auteur Redactie

HATTEM - Een lijnbus van Synthus is vrijdagochtend achterop een vrachtwagen gereden op de A28 bij Hattem. Daarbij zijn twee personen gewond geraakt. De bus heeft forse schade. Drie van de vier rijstroken tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle zijn dicht. Er staan flinke files.

Het ongeval gebeurde nadat een personenauto en vrachtwagen met elkaar in botsing kwamen. In het remmen daarachter zijn nog eens twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen (kopstaart) en kort daarop botste dus de lijnbus achterop een vrachtwagen. Dit alles binnen 100 meter van elkaar. Het gaat dus feitelijk om drie verschillende aanrijdingen kort op elkaar.

Door het ongeval ontstond een flink verkeersinfarct. Op de snelwegen A28, A50 en N50 liepen de vertragingen op tot meer dan een uur, maar ook op de binnenwegen vanaf Wezep en Hattem richting Zwolle stond het verkeer muurvast. Inmiddels zijn alle rijstroken weer vrij.

Bekeuringen voor foto's maken door weggebruikers

De politie heeft tenminste twee bekeuringen uitgeschreven. Allebei de bestuurders van de auto's hielden een mobiele telefoon vast tijdens het rijden, vermoedelijk om een foto of video te maken van het ongeval. Een automobilist kon ter plaatse zijn bekeuring aangezegd krijgen, de andere bestuurder negeerde een stopteken en reed door. Hij krijgt een bekeuring thuis voor het negeren van een stopteken.

In de file stond ook nog een automobilist met zijn hoogzwangere vrouw. Zij waren met enige spoed onderweg naar het ziekenhuis in Zwolle maar kwamen muurvast te staan. Zij hebben 112 gebeld. De meldkamer van de politie heeft vervolgens een politieauto vanuit het nabijgelegen Wezep aangestuurd om de auto op te zoeken en een escorte te geven langs de file heen.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden