Clicky

 
Transport Online - 'Derksen is symbool voor de verhuftering'

'Derksen is symbool voor de verhuftering'

'Derksen is symbool voor de verhuftering'
30-11-2018 10:28 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Johan Derksen mag zichzelf geen voetbalanalyticus meer noemen. In plaats daarvan is hij in de loop der jaren het symbool geworden voor de verhuftering van de maatschappij.

Dat stelt oud-wielrenner, schrijver en opiniemaker Thijs Zonneveld vrijdag in het AD. Hij haalt daarin hard uit naar het programma Veronica Inside om de homofobe, seksistische en racistische opmerkingen die daar aan tafel worden gemaakt. Zonneveld reageert hiermee op de actie #SorryJohan, waarmee duizenden lhbt'ers donderdag op twitter hun schrijnende coming-outverhalen deelden. Zij reageerden hiermee op uitlatingen van Derksen die vindt dat gays zich niet moeten aanstellen over homograppen in het programma. Zij zouden geen karakter hebben en niet tegen een geintje kunnen.

“Kroegpraat, noemen ze het zelf. In een kroeg wordt alles gezegd, dus aan tafel bij Veronica Inside ook. Lekker makkelijk wel, verschuilen achter een façade van bier, borrelnootjes en bullshit”, schrijft Zonneveld. “ Alsof er geen camera’s op gericht staan. Alsof er geen honderdduizenden kijkers zijn. Alsof ze geen vuurtjes opstoken, alsof ze geen groepen mensen tegen elkaar opzetten, alsof ze geen enkele verantwoordelijkheid hebben voor wat de uitwerking van hun woorden is.”

Televisiecolumniste Angela de Jong vindt in dezelfde krant echter dat de hele affaire te veel aandacht krijgt. Zij vindt zelfs dat haar eigen krant AD te veel aandacht aan de #SorryJohan-rel besteedt. "Ik vind het zorgwekkend", schrijft De Jong. "De huidige generatie twintigers en dertigers lijkt zelfspot ingeruild te hebben voor een stel extra lange tenen en heeft blijkbaar ook te veel tijd. Om een lesbische vriendin te citeren: hebben al die mensen nou echt niets beters te doen dan zich druk te maken om wat Johan Derksen vindt?"

Zij kwalificeert de negatieve uitspraken van Derksen en zijn tafelgenoten als "lachen met politiek incorrecte onzin om de stress van de werkweek van zich af te lachen. Vind je het programma niks, dan kijk je gewoon niet."

Minister Van Engelshoven heeft Derksen donderdag gevraagd met haar in gesprek te gaan over homofobie in Nederland. De ‘analist’ heeft gezegd vrijdag in het programma te reageren op alle ophef.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden