G4S-medewerkers gedood bij aanval in Kabul

G4S-medewerkers gedood bij aanval in Kabul
29-11-2018 14:02 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

KABUL - Zeker vijf medewerkers van beveiligingsbedrijf G4S zijn om het leven gekomen door een aanval in Kabul. Ook raakten volgens het bedrijf 32 personeelsleden gewond, onder wie vijf ernstig. Eén overleden slachtoffer heeft de Britse nationaliteit, de anderen zijn Afghanen.

Een zelfmoordterrorist liet woensdag een autobom afgaan bij het complex van G4S. Daarna bestormden aanvallers het terrein. G4S spreekt in een verklaring over een "criminele'' aanval. De nabestaanden van de slachtoffers krijgen ondersteuning aangeboden.

Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt nog over 29 gewonden, onder wie vijf Britten en elf Nepalezen. Het departement zegt dat in totaal vijftien doden zijn gevallen. Het gaat naast de Brit om negen Afghaanse burgers en de aanvallers, aldus een woordvoerder. De Taliban hebben de aanval opgeëist.

Het internationaal opererende beveiligingsbedrijf G4S zegt in Afghanistan onder meer diplomaten te bewaken. Ook worden beveiligingstaken uitgevoerd voor het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,765
Diesel1,474

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden