Clicky


Broekman Logistics neemt afvul- en opslagactiviteiten over van VLS-Group

Broekman Logistics neemt afvul- en opslagactiviteiten over van VLS-Group
29-11-2018 13:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Broekman Logistics, de Rotterdamse full-service supply chain dienstverlener, kondigt vandaag de acquisitie aan van de afvul- en opslagactiviteiten van de VLS-Group in België en Nederland. Met deze aankoop versterkt Broekman Logistics haar positie als marktleider in de BeNeLux voor opslag, distributie en toegevoegde waarde logistiek voor verpakte en speciale chemicaliën.

“Deze acquisitie, de grootste in ons bijna 60-jarig bestaan, is een belangrijke mijlpaal voor Broekman Logistics", aldus Raymond Riemen, CEO van Broekman Logistics. “Met het toevoegen van zo’n 150.000 m2 opslagruimte groeit ons portfolio voor overdekte opslag met 40%, terwijl ons medewerkersbestand ook aanzienlijk toeneemt. Namens ons allen, wil ik alle 230 nieuwe collega’s van de VLS-Group van harte welkom heten bij ons bedrijf“.

De VLS-Group is een toonaangevende Europese leverancier van geïntegreerde logistiek en toegevoegde waarde diensten voor de chemische industrie. Het is een dochter van de in Israël gevestigde Gadot Group, Israel’s leidende organisatie in chemische distributie. Alle VLS-warehousing faciliteiten in België en Nederland worden overgenomen door Broekman Logistics. De activiteiten in Duitsland en de tankopslag in Gent zijn geen onderdeel van de verkoop. De bedrijven hebben besloten geen financiële cijfers over de transactie bekend te maken.

“De afsplitsing van onze Belgische en Nederlandse warehousing faciliteiten door Broekman Logistics stelt ons in staat om te focussen op onze core business”, aldus Alain Poublon, CEO van de VLS-Group. “Op deze manier stellen we een duurzame toekomst voor onze medewerkers en klanten zeker“.

"We kijken er naar uit om een ​​onderdeel van Broekman Logistics te worden", zegt Anton van Dongen, Director BeNe van de VLS-Group. "We zijn ervan overtuigd dat het motiverende aspect van deze overname ons zal helpen om de synergetische effecten te benutten en tegelijkertijd het rendement op onze activa te maximaliseren".

Willem Jan van Amersfoort, Managing Director van de divisie Warehousing & Distribution van Broekman Logistics legt uit: "Er is een sterke strategische samenhang tussen de twee bedrijven, aangezien het klantenbestand, de warehousing locaties en het type VAL-activiteiten elkaar perfect aanvullen. Door de overname kunnen wij additionele diensten aanbieden, zoals afvullen, drummen en omzakken, waarvan onze partners zullen profiteren”.

Anton van Dongen voegt hieraan toe: "Aan de andere kant zullen onze klanten de voordelen plukken van het wereldwijde netwerk van Broekman Logistics en van haar thought leadership op het gebied van supply chain oplossingen voor de chemische industrie. Als een gezamenlijk team zijn we er zeker van dat dit een overname is waarbij twee bedrijven elkaar voortdurend zullen blijven versterken, zowel nu als in de toekomst ".

De VLS-groep heeft vijf locaties in Antwerpen en één in Rotterdam-Pernis, welke onder de vlag van Broekman Logistics zullen opereren en geïntegreerd zullen worden in de divisie Warehousing & Distribution. Als gevolg van deze acquisitie exploiteert Broekman Logistics momenteel 445.000 m2 oppervlakte warehousing en biedt werk aan meer dan duizend collega’s op 43 verschillende locaties wereldwijd.

"Deze overname stelt ons in staat om state-of-the-art warehousing services aan te bieden in alle grote logistieke gateways van Europa: de haven van Rotterdam, de haven van Antwerpen en de regio Limburg", concludeert Raymond Riemen. "Uitbreiding van onze Global Reach mét behoud van onze Personal Touch".