Clicky

 
Transport Online - Petro Porosjenko wil NAVO-schepen

Petro Porosjenko wil NAVO-schepen

Petro Porosjenko wil NAVO-schepen
29-11-2018 10:30 | Buitenland | auteur ANP

KIEV - De Oekraïense president Petro Porosjenko wil dat NAVO-landen schepen sturen naar de Zee van Azov om daarmee "Oekraïne bij te staan en voor veiligheid te zorgen''. Dat heeft hij tegen het Duitse Bild gezegd.

Volgens Kiev blokkeert Rusland de Oekraïense havens aan de Zee van Azov door het scheepvaartverkeer tegen te houden bij de Straat van Kertsj, de vrij nauwe waterweg tussen het door Rusland geannexeerde de Krim en het zuiden van Rusland.

Volgens Porosjenko wil Poetin "het oude Russische rijk'' terug. "Als Russische tsaar, zoals hij zichzelf ziet, kan zijn rijk niet zonder Oekraïne functioneren. Hij ziet ons als kolonie.'' De enige taal die Poetin volgens Porosjenko verstaat is die van de "eenheid van de westerse wereld''.

De NAVO reageerde donderdag terughoudend op de oproep van Porosjenko. "Er is al veel NAVO in de Zwarte Zee en we bekijken voortdurend onze aanwezigheid in de regio'', aldus een verklaring. De buitenlandministers van de NAVO overleggen komende week met hun Oekraïense collega.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions