Transport Online - 'Gele hesjes' slaan uitnodiging premier af

'Gele hesjes' slaan uitnodiging premier af

'Gele hesjes' slaan uitnodiging premier af
29-11-2018 00:27 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - De kopstukken van de 'gele hesjes', de geuzennaam van de spontane Franse protestbeweging tegen het duurder maken van diesel en benzine, hebben woensdagavond gezegd dat de organisatie niet op korte termijn gaat praten met Édouard Philippe. De premier had een representatieve delegatie van de 'gilet jaunes' uitgenodigd voor een een gesprek voordat de betogers zaterdag opnieuw de straat op gaan.

Mede-initiatiefnemer Éric Drouet, een 33-jarige vrachtwagenchauffeur, acht dat niet opportuun gezien het moment en de afwezigheid van kompanen uit de verschillende regio's. Hij bevestigde tegen Franceinfo dat de manifestatie op 1 december gewoon doorgaat op de Champs-Elysées, waar het afgelopen weekeinde danig uit de hand liep. Ook woensdag werd er her en der in het land gedemonstreerd tegen het Franse energiebeleid.

Drouet werd een dag eerder in gezelschap van Priscillia Ludosky ontvangen op het departement van Milieu door minister François de Rugy, die volgens hem de dialoog al meteen wilde openen. "We hebben een verklaring afgegeven en onze eisen zo'n beetje op tafel gelegd. Het werk laten we nu verder aan de regering over. We kunnen niet onmiddellijk op bezoek komen''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions