Transport Online - Eerste Arocs 5-asser voor Van Vliet Sliedrecht

Eerste Arocs 5-asser voor Van Vliet Sliedrecht

Eerste Arocs 5-asser voor Van Vliet Sliedrecht
28-11-2018 17:20 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

SLIEDRECHT - Onlangs heeft Van Vliet Sliedrecht de eerste Mercedes-Benz Arocs aan het wagenpark toegevoegd. De kwaliteiten van de robuuste Arocs 4745 LK 10x4/6 sluiten aan op de zware werkzaamheden in het zand-, grind- en asfalttransport.

Na goede ervaringen met twee Actros kippers en dealer Hogenbirk Bedrijfswagens, heeft Van Vliet Sliedrecht de allereerste Arocs truck in gebruik genomen. Deze luchtgeveerde, af fabriek 5-asser wordt door de Sliedrechtse grond-, weg- en waterbouwer ingezet voor het zwaarste transport. Het brandstofverbruik is voor Van Vliet Sliedrecht zeer bepalend in de keuze voor de truck. Naar verwachting gaat de Arocs 70.000 kilometer per jaar afleggen met het transport van zand, grind en asfalt.

De kracht van de 12,8 liter OM471 motor met 330 Kw/450 pk wordt overgebracht op twee assen. De voorste twee assen en de laatste as zijn gestuurd zodat de truck een kleinere draaicirkel heeft en makkelijker in het terrein te manouevreren is. De Arocs werd af fabriek geleverd met een dubbele plaatkoppeling waardoor de koppeling minder zwaar wordt belast en deze een lange levensduur heeft. De voorzijde is voorzien van een Dinplaat waardoor er in de winter een sneeuwploeg aan gekoppeld kan worden.

Van Vliet Sliedrecht verzorgt dan in opdracht van Rijkswaterstaat het schoonvegen van de wegen in de regio. De Arocs werd tevens geleverd met verzwaarde accu’s en dynamo om de capaciteit van de stroomvoorziening te vergroten.

Van Vliet Sliedrecht heeft op het Arocs chassis een doordachte kipper laten bouwen. Het af fabriek chassis blijkt niet alleen robuust te zijn, maar ook heel opbouwvriendelijk. Door het gatenpatroon kan de opbouw makkelijk en zeker bevestigd worden. Ruizeveld uit ’s Gravendeel heeft een geïsoleerde kipper met hydraulische asfaltsnip opgebouwd.

De isolatie van de kipper voorkomt dat het hete asfalt te snel afkoelt. Met de hydraulische asfaltsnip klapt het onderste gedeelte van de klep naar beneden open waardoor de horizontale vloer als het ware verlengd wordt. hierdoor is het asfalt preciezer in de asfaltverwerkingsmachine te kippen. Hogenbirk Bedrijfswagens heeft voor extra veiligheid en gebruiksgemak een camerasysteem opgebouwd waarmee de voorzijde, achterzijde en de kipperbak volledig in beeld zijn.

Het familiebedrijf Van Vliet Sliedrecht uit de gelijknamige plaats telt ongeveer 25 medewerkers. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het uitvoeren van grond- en sloopwerkzaamheden, asbestsanering, handel in secundaire wegenbouwmaterialen en de recycling van bouw- en sloopafval. Voor het uivoeren van deze werkzaamheden beschikt men over een modern machinepark en andere technische hulpmiddelen.

Het truckwagenpark bestaat uit tien rijdende eenheden. Drie hiervan zijn geleverd door Mercedes-Benz en inmiddels is ook een tweede Arcos, en dus vierde Mercedes-Benz truck in bestelling bij Hogenbirk Bedrijfswagens.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions