Transport Online - Eerste TIR transport van China naar Europa door Alblas International Logistics geslaagd

 


Eerste TIR transport van China naar Europa door Alblas International Logistics geslaagd

Eerste TIR transport van China naar Europa door Alblas International Logistics geslaagd
28-11-2018 13:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

'S-GRAVENDEEL - In een recordtijd van dertien dagen heeft Alblas internationaal transport een succesvolle test uitgevoerd vanuit China, via de zijderoute naar Polen. Het traject van 7.000 kilometer over de weg startte op 13 november 2018 in Khorgos - de grens met Kazachstan. Zonder noemenswaardig oponthoud zijn de goederen op 26 november gelost in Polen.

Onder TIR Carnet is de lading via Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland uiteindelijk gelost in Słubice, Polen. Het transport is maandenlang intensief voorbereid in samenwerking met de IRU, de Chinese regering en lokale partners.

Een sleutelrol wordt gespeeld door de lokale vestiging van Alblas in Ürümqi, China. Alblas is het enige Europese transportbedrijf wat in China de beschikking heeft over een internationale transportvergunning. Daarmee is het bedrijf in staat om een door-to-door transport oplossing aan te bieden met eigen chauffeurs en eigen equipement.

Transport over de weg van China naar Europa is goedkoper dan per vliegtuig en aanzienlijk sneller dan het traject per trein. De doelstelling van Alblas is om uiteindelijk een doorlooptijd van tien dagen te realiseren. De focus komt daarbij te liggen op relatief hoogwaardige goederen voor onder andere de chemische-, farmaceutische- en fashion industrie. Het transport van zowel groupage, LTL, FTL, eventueel temperatuur gecontroleerd, zal daarbij tot de mogelijkheden behoren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden