Clicky


 


Ambulancepersoneel Amsterdam onderbreekt werk

Ambulancepersoneel Amsterdam onderbreekt werk
28-11-2018 09:46 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Donderdag houden medewerkers van Ambulance Amsterdam een werkonderbreking van 10.00 tot 14.00 uur. Ze reageren dan alleen op spoedoproepen en laten al het geplande vervoer vervallen. Van 10.00 tot 11.00 uur demonstreren ze op het Mercatorplein in Amsterdam en op het Prins Bernhardplein in Zaandam.

De ambulancemedewerkers vinden dat het onlangs gesloten akkoord tussen werkgever Ambulancezorg Nederland en vakbond CNV het werk op de ambulance 'uitkleedt'. Bovendien is er onvoldoende draagkracht voor deze cao onder het personeel. Dat komt volgens vakbond FNV doordat er geen harde afspraken zijn gemaakt over de aanpak van het personeelstekort en de groeiende werkdruk. Daarnaast wordt de onregelmatigheidstoeslag afgebouwd en is er niets afgesproken over eerder kunnen stoppen met werken. ,,Voor een zowel fysiek als mentaal zwaar beroep is langer doorwerken niet vol te houden", zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn.

Vrijdag houden ambulancemedewerkers van RAV Limburg Zuid van 12.00 tot 14.00 uur een demonstratieve werkonderbreking op de Markt in Maastricht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats