Clicky

 
Transport Online - Tientallen pompstations Shell zonder brandstof

Tientallen pompstations Shell zonder brandstof

Tientallen pompstations Shell zonder brandstof
27-11-2018 13:28 | Overig | auteur ANP

DEN HAAG - Tientallen onbemande pompstations van Shell hebben te kampen met een tekort aan benzine en diesel. Oorzaak is het lage waterpeil in de Rijn, waardoor binnenvaartschepen de tankstations amper kunnen bevoorraden.

De problemen spelen vooral bij een brandstofdepot in Arnhem, dat via binnenvaartschepen over de Rijn benzine en diesel krijgt aangeleverd uit Pernis. Door de lage waterstand in de rivier, kunnen de schepen slechts kleine ladingen vervoeren.

Volgens de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (VNPI) zou meer neerslag in Zwitserland en Duitsland pas echt verlossing bieden. Voorlopig stijgt het waterpeil in die landen maar mondjesmaat. "De waterstanden zijn daar met enkele centimeters gestegen, maar we hebben decimeters nodig'', legt een woordvoerder van de branchevereniging uit.

Een woordvoerder van Shell kon niet zeggen hoe lang de problemen zullen aanhouden. Het olie- en gasconcern werkt aan alternatieve routes, bijvoorbeeld over de weg of over het spoor. Maar de ladingen die vrachtwagens of treinen kunnen meenemen zijn veel kleiner dan die van schepen. De zegsman verwacht niet dat de prijzen aan de pomp zullen stijgen door de aanleveringsproblemen.

Foto's

 • J.Roeland
  SCHENK
 • J.Roeland
  Shell Moerdijk
 • J.Roeland
  SCHENK
 • J.Roeland
  NOVA CURA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden