Clicky

 
Transport Online - Hutchison Ports Terminal D verwelkomt grootste containerschip ooit in Thailand

Hutchison Ports Terminal D verwelkomt grootste containerschip ooit in Thailand

Hutchison Ports Terminal D verwelkomt grootste containerschip ooit in Thailand
27-11-2018 10:27 | Buitenland | auteur Redactie

CHOPNBURI - Hutchison Ports Thailand, een van de grootste havenexploitanten in Thailand, verwelkomde het ONE COLUMBA containerschip van Ocean Network Express, met een totale bruto tonnage van 145.647 ton, op Terminal D in Laem Chabang Port. Dit is de eerste keer dat een containerschip van deze omvang in Thailand is afgemeerd.

De ONE COLUMBA heeft een capaciteit van 14.053 TEU, met een totale lengte van 364 meter, een totale breedte van 51 meter en een brutotonnage van 145.647 ton. Bij deze gelegenheid heeft Hutchison Ports Thailand nieuwe op afstand bedienbare kadekranen ingezet voor het verwerken van 2.269 containers die op een snelle, accurate en veilige manier zijn geladen.

Terminal D is de eerste terminal in Thailand die de 14.000 TEU-klasse van zeewaardige containerschepen afhandelt. Bij volledige voltooiing heeft de nieuwe Terminal D een totale kadelengte van 1.700 meter, met zeventien super post panamax kadekranen en 43 portaalkranen met elektrische rubberbanden (werfkranen), allemaal met behulp van afstandsbedieningstechnologie.

Het wordt een van 's werelds eerste containerterminals waar alle kade- en werfkranen werken met afstandsbediening. Terminal D zal de groei van de containervolumes in de haven van Laem Chabang aanzienlijk vergemakkelijken, en zal bij voltooiing nog eens 3,5 miljoen TEU's aan capaciteit toevoegen.

De nieuwe Terminal D zal in staat zijn enkele van de grootste zeeschepen te bedienen die momenteel in bedrijf zijn, waardoor klanten meer keuze en flexibiliteit krijgen, evenals verbeterde efficiëntie en productiviteit. Terminal D zal een integraal onderdeel zijn van de oostelijke economische corridor (EEC) van Thailand onder de doelstelling van Thailand 4.0 om de economie te moderniseren door middel van verbeterde infrastructuur en innovatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,146
Diesel1,840

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats