Transport Online - Twee mannen vast voor viervoudige moord in Enschede

Twee mannen vast voor viervoudige moord in Enschede

Twee mannen vast voor viervoudige moord in Enschede
26-11-2018 18:09 | Binnenland | auteur ANP

ENSCHEDE - De politie heeft maandag twee mannen aangehouden in verband met de viervoudige moord in Enschede. Ze zijn 32 en 57 jaar en komen uit Hengelo. De arrestanten worden ook verdacht van een zwaar geweldsincident, in Hengelo op 7 november.

De vier doden werden op dinsdag 13 november gevonden in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Bij het zware geweldsincident van 7 november werd een man mishandeld en zou er zijn gedreigd en geschoten met een vuurwapen.

In het kader van beide misdrijven zijn maandagavond doorzoekingen gedaan in een aantal panden in Twente. In welke panden en in welke plaatsen zegt de politie niet. Er werken tachtig mensen aan de zaak.

Na de fatale schietpartij maakte de politie bekend dat twee van de vier dode mannen eerder waren opgepakt in een zaak rond wiethandel. In het pand waar ze werden doodgeschoten, vond de politie in juni gedroogde henneptoppen. In afwachting van hun strafzaak waren ze vrijgelaten. Maar of de wiethandel ook te maken heeft met de dodelijke schietpartij, is nog onduidelijk.

De twee verdachten zouden volgens RTV Oost een vader en zijn zoon zijn uit Servië met een (para-)militaire achtergrond. De kogels die in Hengelo werden gevonden, bleken te matchen met de viervoudige liquidatie in Enschede, meldt RTV Oost.

In de zaak werden, afzonderlijk van elkaar, eerder twee mannen uit Enschede opgepakt maar zij werden weer vrijgelaten omdat ze niets met de zaak te maken bleken te hebben.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions