Transport Online - 'Rivierstanden omhoog door flinke regenval'

'Rivierstanden omhoog door flinke regenval'

'Rivierstanden omhoog door flinke regenval'
26-11-2018 17:18 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Als gevolg van flinke regenval in de Ardennen en de Eifel vanaf komende woensdag gaan de waterstanden van rivieren stijgen, meldt Weeronline. Het weerbureau noemt dat "goed nieuws" voor de binnenvaart, die grote hinder ervaart door de langdurige lage waterstanden.

Tussen woensdag en volgende week maandag valt naar verwachting 20 tot 40 millimeter in het stroomgebied van de Rijn. In de Eifel is dat plaatselijk meer dan 50 millimeter, aldus Weeronline.

De huidige waterstand van de Rijn bij Lobith bedraagt volgens metingen van Rijkswaterstaat 6,55 meter boven NAP. Dat is slechts 5 centimeter boven het laagterecord van 29 oktober. Naar verwachting zal de waterstand bij Lobith enkele tientallen centimeters stijgen. Dit komt ten goede van de waterstanden in de Waal, de Neder-Rijn en de IJssel.

Door de lage waterstanden kunnen binnenvaartschepen minder vracht vervoeren. Eind oktober werden ook al stijgende waterstanden voorspeld, door regenval in Zuid-Duitsland en Zwitserland. Maar de hoeveelheid neerslag viel toen uiteindelijk tegen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen