Transport Online - Rover pleit voor herintroductie sneltreinen

Rover pleit voor herintroductie sneltreinen

Rover pleit voor herintroductie sneltreinen
26-11-2018 10:00 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De reizigersvereniging Rover omarmt de plannen van ProRail voor de herinvoering van de sneltrein, als derde reismogelijkheid op het spoor naast de sprinter en de intercity.

Daarmee reageert Rover op de toekomstverkenning van onder meer spoorbeheerder ProRail, die intercity's om de 7,5 minuut wil laten rijden op de drukste spoorverbindingen. De reizigersvereniging ziet de sneltrein als hét middel om reizigers van de grotere sprinterstations snel van en naar steden te vervoeren. Vooral forensen hebben daar behoefte aan.

Reizigers tussen grote steden blijven profiteren van snelle intercity-verbindingen, terwijl reizigers van kleinere stations er met een sneltrein meer reismogelijkheden bij krijgen, stelt Rover.

Volgens directeur Freek Bos kunnen door de herintroductie van sneltreinen veel extra reizigers snel vervoerd worden. Hij pleit voor een spoedig besluit over de aanleg van extra infrastructuur, omdat veel mensen op woon-werkafstanden tussen de 30 en 40 kilometer met de trein willen reizen. Bos: ,,Aanleg van spoor kost jaren, besluitvorming is nu nodig om overvolle treinfiles te voorkomen.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions