Gewonden door aardbeving in westen Iran

Gewonden door aardbeving in westen Iran
25-11-2018 23:17 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

TEHERAN - Het westen van Iran is zondagavond opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.3. Volgens de lokale autoriteiten zijn er vooralsnog geen doden gevallen en heeft de beving geen grote schade aangericht. Wel zijn zeker 200 mensen gewond geraakt, maar slechts een tiental van hen moest medisch worden behandeld. De schok werd ook in de naburige provincies en in Irak en Koeweit gevoeld.

Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS vond de beving plaats op een diepte van 65 kilometer in de provincie Kermanshah. Het epicentrum lag in de buurt van het stadje Sarpol-e Zahab aan de grens met Irak. In die regio volgden nog vier naschokken. De bewoners verlieten in paniek hun huizen en vluchtten de straat op, aldus de staatstelevisie.

Sarpol-e Sahab werd precies een jaar geleden verwoest door een aardbeving met kracht 7.3. Meer dan 600 mensen kwamen toen om het leven en tienduizenden raakten dakloos. Daarom was de paniek zondagavond in deze kleine stad bijzonder groot. De meeste inwoners gaven er de voorkeur aan om ondanks de kou toch buiten te overnachten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,774
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden