ProRail waarschuwt voor bijna-ongelukken

ProRail waarschuwt voor bijna-ongelukken
24-11-2018 10:22 | Ongevallen | auteur Redactie

UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail lanceert een campagne op sociale media en op scholen om te waarschuwen tegen het groeiend aantal ongelukken en bijna-ongelukken op spoorwegovergangen. Dit jaar zijn er bij 32 aanrijdingen al dertien doden gevallen en zijn er ruim 3600 incidenten en bijna-ongelukken geregistreerd.

Het aantal dodelijke ongelukken is daarmee ruim verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, toen er zes slachtoffers vielen bij dertig ongelukken bij spoorwegovergangen. Gevallen van zelfmoord zijn daarin niet meegerekend.

Met behulp van filmpjes van soms wonderbaarlijke ontsnappingen aan treinongelukken hoopt ProRail het bewustzijn over de gevaren te vergroten, bevestigt een woordvoerder na een bericht in De Telegraaf.

Het aantal incidenten waarbij mensen bijna onder de trein komen, is gebaseerd op registraties via camera's en meldingen van machinisten en conducteurs.

"Het gaat erg vaak bijna mis'', aldus een woordvoerder van ProRail. "Het zijn geen incidenten meer en het gevaar van de trein wordt te vaak onderschat.''

In de campagne wordt ook aandacht gevestigd op de zogenoemde Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO's), de onbewaakte overwegen. Daar vielen dit jaar al twee doden. Vorige week zaterdag kwam er nog een 47-jarige man om het leven op een onbewaakte overweg in Santpoort.

Volgens ProRail behoren bijna-ongelukken tot dagelijkse praktijk. Elk ongeluk en bijna-ongeluk heeft bovendien gevolgen voor betrokkenen, zoals de machinist, de conducteur, incidentenbestrijders en hulpverleners. De campagne loopt tot de kerstdagen, gedurende de donkerste dagen van het jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden