Clicky

 Resultaten integrale controle pakketbezorgers

Resultaten integrale controle pakketbezorgers
23-11-2018 11:30 | Controles | auteur Redactie

BREDA - Politie, Belastingdienst, gemeente Breda, RDW en Belastingsamenwerking West-Brabant hielden op woensdag 21 november de gehele dag een grote controle in en rond Breda. Daarbij lag de focus op het controleren van pakket- en postbezorgers.

Politie en andere overheidsdiensten wilden met deze controle vooral veel informatie binnenhalen over wie er in welke busjes en bestelauto’s rondreden. Zo werd er gekeken naar de achtergronden van de koeriers, maar bijvoorbeeld ook de technische staat van hun voertuig en of ze aan de verdere eisen die binnen de post- en koeriersbranche gelden voldeden. Opzet is ook de chauffeurs uit de anonimiteit halen. Het idee bestaat dat koeriersbedrijven gebruikt worden door criminelen. Daar moet de politie meer de vinger achter krijgen om ze weerbaarder te maken en de rotte appels er uit te halen.

Burgemeester Ederveen uit Valkenswaard, verantwoordelijk portefeuillehouder post- en koeriersdiensten: "Wij zijn met post- en koeriersbedrijven in gesprek om elkaar beter inzicht te geven wat er allemaal speelt in deze wereld. De post- en koeriersdiensten kunnen ons informatie aanleveren over hun werkzaamheden en wij informatie over criminele activiteiten die wij uit onderzoeken en proeven hebben opgehaald. Ondermijnende activiteiten vinden wij met elkaar onwenselijk; we willen dit voorkomen en aanpakken."

Resultaten

De Belastingdienst inde ruim 171.000 euro aan achterstallige belastingen, ook werden er 16 auto’s direct in beslag genomen en afgevoerd. Op 10 andere auto’s werd beslag gelegd. De Belastingsamenwerking West-Brabant inde voor ruim 9000 euro aan belastingen.

Politie

De politie nam een gestolen bus in beslag. De twee mannen die in het voertuig reden zijn aangehouden. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze met alcohol achter het stuur zaten. De eerste van deze bestuurders liep rond 8.30 uur al tegen de lamp. Er werd politiekleding in beslag genomen. Een man vond het nodig een agent te beledigen. Hij is aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. 

Bekeuringen

Agenten schreven verder voor verschillende overtreding 75 bekeuringen uit. Tijdens de controle gold ‘zero tolerance’ voor iedere overtreding werd een bekeuring uitgedeeld. Ook inde de politie nog ruim 4700 euro aan openstaande boetes.

De FNV is blij met de grootscheepse politiecontrole van pakketvervoerders. Het wordt tijd dat de overheid de wantoestanden bij de pakketdiensten gestructureerd aanpakt. "De pakketdiensten onttrekken zich aan de regelgeving in de transportsector", zegt FNV-bestuurder Willem Dijkhuizen. "De sector werkt veel met zelfstandigen. Daarbij is de controle moeilijker dan bij werknemers. En als bedrijven wel werknemers in dienst hebben, ontduiken ze de cao."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions