VVD-burgemeester Marco Out zegt lidmaatschap op

VVD-burgemeester Marco Out zegt lidmaatschap op
23-11-2018 00:08 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Burgemeester Marco Out van Assen heeft zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd. In een verklaring via Twitter zegt hij dat zijn beslissing onder meer is ingegeven door de lijn van de landelijke VVD, waarin hij zich niet kan vinden.

Out geeft enkele voorbeelden, zoals een recent voorstel van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff "waarin wordt gesuggereerd om voor bewoners van probleemwijken een zwaardere strafmaat te hanteren''. "Het druist volledig in tegen mijn rechtsgevoel'', aldus Out.

"Hetzelfde rechtsgevoel wordt geraakt wanneer voor minder draagkrachtigen delen van het recht nagenoeg onbereikbaar dreigen te worden'', zegt hij over de voorgenomen hervorming van de rechtsbijstand door VVD-minister Sander Dekker. Ook het VVD-voorstel om de discretionaire bevoegdheid in asielzaken te schrappen, zint de burgemeester van Assen niet.

Maar Out is niet alleen ontevreden over de VVD in Den Haag. Het besluit van de Eerste Kamer om de burgemeestersbenoeming uit de grondwet te halen noemt hij "onthutsend''.

Doordat de benoemingsprocedure wel uit de grondwet is geschrapt, maar de discussie over een nieuwe methode op de lange baan is geschoven vreest Out dat "de toekomst van het ambt hiermee speelbal is geworden van coalitieonderhandelingen, met het risico dat een fundamentele discussie verwordt tot een pennenstreek in een onderhandelingskamer''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden