Bestuurders lappen regels op A4 aan hun laars

Bestuurders lappen regels op A4 aan hun laars
22-11-2018 19:59 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - De politie zag donderdagmiddag twee auto’s op de A4 over een rijstrook rijden die was afgesloten voor verkeer met een rood kruis. Een van de bestuurders was een ongewenste vreemdeling zonder rijbewijs. De tweede bestuurder reed in een busje vol met dozen sigaretten.

De mannen reden over een afgekruiste rijstrook van de A4 ter hoogte van Ypenburg in de richting van Den Haag-Zuid. De boete die de bestuurders hiervoor ontvingen bedroeg 230 euro. De eerste bestuurder was een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Hij haalde rechts in met zijn personenauto en had geen geldig rijbewijs. Onderzoek wees uit dat hij een ongewenste vreemdeling was. De man met het busje betrof een 31-jarige man uit  Den Haag. Hij reed in een voertuig met een lekke uitlaat.

De mannen kenden elkaar en waren beiden verantwoordelijk voor het vervoeren van de sigaretten. De politie hield hen aan voor de accijnswet.  Accijns is een belasting om het gebruik van bepaalde consumptiegoederen af te remmen. De ongewenste vreemdeling werd overgedragen aan de vreemdelingendienst. De man met de sigaretten in zijn busje is overgedragen aan de douane. Zij doen onderzoek naar de herkomst van de sigaretten en handelen de zaak verder af, meldt de politie.

De rijstrook was afgekruist vanwege een automobilist met pech. 

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden