Chef de mission Pieter van den Hoogenband onthult jaarsalaris

Chef de mission Pieter van den Hoogenband onthult jaarsalaris
22-11-2018 19:41 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Pieter van den Hoogenband heeft een einde gemaakt aan alle speculaties over zijn verdiensten als nieuwe chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg. De drievoudig olympisch kampioen krijgt tot en met de Spelen van 2020 in Tokio een jaarsalaris van 93.500 euro, zo onthult hij zelf in zijn column in De Telegraaf.

Van den Hoogenband voelde zich geroepen te reageren op verhalen dat hij tweemaal de balkenendenorm (374.000 euro) zou hebben gevraagd. De oud-zwemmer laat in het midden of zijn salariseis aanvankelijk ook zo hoog was. Hij noemt het wel onprofessioneel dat dergelijke informatie snel in de media is gekomen.

Van den Hoogenband vertelt dat algemeen directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF hem een salarisvoorstel van 93.500 euro heeft gedaan. "Hierbij werd niet kenbaar gemaakt dat dit een 'take it or leave it' bod was", schrijft hij in zijn column. Van den Hoogenband deed daarom een tegenvoorstel. "En dat lag significant onder het bedrag dat ik zou mislopen bij het aanvaarden van deze mooie job."

Discussie over geld

Na het voorstel van Van den Hoogenband brak NOC*NSF de onderhandelingen echter direct af. "Dat verraste me zeer en was me het niet waard", schrijft Van den Hoogenband, die snel weer een afspraak maakte met NOC*NSF. "Ik heb toen meteen aangegeven dat ik geen energie in een discussie over geld wil steken en dat ik akkoord ga met het aanbod."

De sportkoepel gaf een korte reactie op de column van de chef de mission. "We kunnen ons voorstellen dat het voor Pieter van den Hoogenband erg vervelend is dat gegevens vanuit de arbeidsvoorwaardengesprekken naar buiten zijn gekomen. Ook wij betreuren dat. We hebben begrip voor zijn behoefte om naar aanleiding van berichten in de media over zijn opstelling daarbij, voorafgaand aan de aanstelling die per 1 januari 2019 plaats zal vinden, duidelijkheid te geven.''



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden