Transport Online - 'Gele hesjes'-actie breidt ook in België uit [video+foto's]

'Gele hesjes'-actie breidt ook in België uit

'Gele hesjes'-actie breidt ook in België uit [video+foto's]
22-11-2018 17:28 | Weer en Verkeer | auteur ANP

BRUSSEL - De in Frankrijk begonnen protestbeweging tegen hoge brandstofprijzen breidt zich uit in België. Actievoerders, gestoken in gele hesjes, hebben donderdag een oliedepot in Brussel geblokkeerd. De afgelopen dagen waren er al verschillende acties in Wallonië, waar de politie woensdagnacht een veertigtal relschoppers oppakte.

In Brussel maakte de politie na korte tijd een einde aan de blokkade. Door de blokkades kampen sommige tankstations in Wallonië met tekorten. Automobilisten zijn daar begonnen met hamsteren.

Woensdagnacht blokkeerde een groep 'gele hesjes’ onder meer een deel van autosnelweg E19 en het distributiecentrum in Feluy, dat een aanzienlijk deel van zuid-België van brandstof voorziet. Volgens de gouverneur van Henegouwen braken de rellen woensdagnacht uit nadat de "vreedzame'' gele hesjes waren vertrokken. De omgeving is afgesloten.

In Frankrijk wordt sinds zaterdag door boze burgers in 'gilets jaunes' geprotesteerd. Daarbij zijn twee doden en meer dan 550 gewonden gevallen, onder wie zeventien zwaargewonden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions