Transport Online - Meisje (13) dood door verdwaalde kogel

Meisje (13) dood door verdwaalde kogel

Meisje (13) dood door verdwaalde kogel
22-11-2018 15:44 | Buitenland | auteur ANP

MILWAUKEE - Een Amerikaans meisje dat een prijs won met een opstel over het aanhoudende vuurwapengeweld in haar woonplaats, is zelf doodgeschoten. De 13-jarige Sandra Parks overleed nadat ze was geraakt door een verdwaalde kogel, berichten Amerikaanse media.

De scholier had twee jaar geleden beschreven hoe ze gebukt ging onder het geweld in Milwaukee. "In de stad waar ik woon, zie en hoor ik iedere dag voorbeelden van chaos'', stelde de tiener. "Kleinere kinderen worden het slachtoffer van zinloos vuurwapengeweld.'' Ze won met het artikel een prijs in een schrijfwedstrijd.

Parks overleed deze week nadat het vuur was geopend buiten haar woning. Ze werd dodelijk geraakt toen ze televisie zat te kijken in haar slaapkamer. "Ik ben neergeschoten, ik ben neergeschoten'', zou ze nog hebben geroepen. Haar moeder snelde te hulp, maar kon volgens de Milwaukee Journal Sentinel niet voorkomen dat haar dochter ter plekke overleed.

De politie heeft twee verdachten aangehouden. Het is onduidelijk of het huis van Parks het doelwit was van de schutters.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen