100.000 euro beloning voor gouden tip over Ridouan Taghi en Said Razzouki

100.000 euro beloning voor gouden tip over Ridouan Taghi en Said Razzouki
21-11-2018 19:05 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - In het onderzoek naar de verblijfplaats van de 40-jarige Ridouan Taghi(links op foto) heeft het Openbaar Ministerie (OM) de beloning verhoogd naar 100.000 euro. Eenzelfde bedrag wordt ook uitgetrokken voor informatie die leidt tot de opsporing en aanhouding van 46-jarige Said Razzouki(rechts op foto).

Beiden worden verdacht  van betrokkenheid, als opdrachtgever, bij verschillende liquidaties. Met de verhoging van het geldbedrag van 25.000 naar 100.000 euro is sprake van de hoogste beloning ooit door het OM uitgeloofd.

Topprioriteit

De reden daarvoor is dat politie en OM met spoed op zoek zijn naar beide verdachten. De opsporing van deze verdachten is topprioriteit voor OM en politie. Zij zijn naar voren gekomen in het onderzoek Marengo, dat onder leiding van officieren van justitie van het Landelijk Parket en het arrondissementsparket Midden-Nederland wordt uitgevoerd.

Zowel Taghi als Razzouki zijn eerder dit jaar op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Zij staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.

Buitenland

Zeer waarschijnlijk houden de verdachten zich schuil in het buitenland, verplaatsen ze zich regelmatig en maken ze gebruik van wisselende identiteiten. Naar verwachting ligt actuele en betrouwbare informatie over hun verblijfplaatsen bij personen die behoren tot de groep van vertrouwelingen van Taghi en Razzouki.

Het OM en de politie hebben goede hoop dat met de verhoogde beloning het stilzwijgen rond de voortvluchtige verdachten doorbroken kan worden. Het ongekend hoge bedrag van de beloning kan mensen over de streep trekken de gouden tip te geven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden