Transport Online - Nieuwe Mercedes-Benz Arocs voor Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam

Nieuwe Mercedes-Benz Arocs voor Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam

Nieuwe Mercedes-Benz Arocs voor Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam
21-11-2018 09:54 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

OLDEBROEK - Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek heeft recentelijk een vierassige Mercedes-Benz Arocs 4463 L in gebruik genomen. Deze truck is volledig geconfigureerd voor de zwaarste inzet. De truck wordt voornamelijk ingezet voor de bergingswerkzaamheden van vrachtwagens.

Voor het zware bergingswerk van vrachtwagens heeft Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam bij Wensink Harderwijk een Arocs 4463 L 8x4 aangeschaft. Deze Mercedes-Benz truck is voorzien van de zwaarst leverbare krachtbron, de 15,6 liter OM473 turbocompound motor met 460 kW (625 pk) en 3.000 Nm. Om het bergingsvoertruig moeiteloos en slijtagevrij in beweging te laten komen, zelfs bij zware belasting, is de Arocs voorzien van een Turbo-Retarder-Koppeling.

De “af” fabriek 13-tons luchtgeveerde achterassen kunnen extreem zware belasting aan. Toch laat de Arocs zich eenvoudig manoeuvreren dankzij de ServoTwin besturing. De BigSpace-Cabine is uitgerust met een Style-Line interieur en lederen bekleding. De Alcoa Dura Bright wielen, Bi-Xenon verlichting en uitlaat met staande pijp maken de Arocs niet alleen qua prestaties indrukwekkend.

Omdat de Arocs voornamelijk wordt ingezet voor de bergingswerkzaamheden van vrachtwagens, is de truck uitgerust met een Wrecker DTG260000W afsleepinstallatie van De Groot Techniek B.V. uit Brakel. De afsleepinstallatie heeft een hefsysteem met een hefcapaciteit van 26 ton. De installatie is voorzien van twee hydraulische lieren met een liercapaciteit van 24 ton per stuk. De led-verlichting en ingebouwde aluminium kasten zijn volledig ingericht naar wens van de Oldenbroekse berger.

Al ruim 60 jaar is Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam een begrip in de regio voor de meest uiteenlopende hijs- en bergingswerkzaamheden. Het bedrijf is gespecialiseerd in telekraanverhuur, autolaadkraanverhuur en het bergen van lichte- en zware voertuigen. Het familiebedrijf hecht grote waarde aan het materieel. De trucks worden dan ook zeer rijk uitgerust en de chauffeurs zijn trots op hun voertuigen. De nieuwe Arocs vormt hierop zeker geen uitzondering.

Foto's

 • J.Roeland
  PETER APPEL
 • J.Roeland
  Logicx Berging
 • J.Roeland
  dobbe
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions