OM onderzoekt chroom-6 NS-werkplaats Tilburg

OM onderzoekt chroom-6 NS-werkplaats Tilburg
21-11-2018 09:46 | Algemeen | auteur ANP

TILBURG - Politie en justitie doen strafrechtelijk onderzoek naar de NS-werkplaats in Tilburg, waar ruim achthonderd mensen werkten aan met chroom-6-verf beschilderde museumtreinen. Het onderzoek richt zich onder meer op schuurwerkzaamheden aan de treinstellen in de periode 2004 tot en met 2011. Het Openbaar Ministerie bevestigt berichtgeving hierover in het Brabants Dagblad. De mensen werkten in het re-integratieproject voor werklozen.

Volgens het OM is tijdens de werkzaamheden vermoedelijk onvoldoende bescherming gebruikt. Gekeken wordt of in strijd is gehandeld met "voorschriften op het gebied van arbeidsomstandigheden en milieu". Ook wordt onderzocht wie hiervoor verantwoordelijk kan worden gehouden.

Vorig jaar november meldde het OM nog bezig te zijn met een oriënterend onderzoek, waarbij wordt gekeken of er aanknopingspunten zijn voor een strafrechtelijk onderzoek. Het strafrechtelijk onderzoek is volgens het OM complex en zal nog enkele maanden duren. Er is informatie gevorderd en er worden meerdere getuigen gehoord.

De gemeente Tilburg laat zelf ook onafhankelijk onderzoek doen naar de kwestie. De gemeente wil antwoord op vragen als wat is het gezondheidsrisico van chroom-6, welke bescherming kregen de mensen die er mee werkten en wie was verantwoordelijk. De onderzoekcommissie presenteert op 31 januari haar bevindingen. Een groep van ongeveer zeventig ziek geworden mensen heeft de gemeente al aansprakelijk gesteld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden