Clicky

 
Transport Online - Rechtbank behandelt grote diamantroof op Schiphol

Rechtbank behandelt grote diamantroof op Schiphol

Rechtbank behandelt grote diamantroof op Schiphol
21-11-2018 08:34 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - De verdachten van de geruchtmakende diamantroof in 2005 op Schiphol moeten zich vanaf woensdag voor de rechter verantwoorden. Bij de diefstal werd voor dik 70 miljoen euro aan diamanten buitgemaakt. Een groot deel is nooit teruggevonden.

De zeven verdachten werden pas een kleine twaalf jaar na de roof aangehouden. Zes van hen moeten terechtstaan, de zevende verdachte overleed afgelopen zomer en kan dus niet vervolgd worden. Twee van de verdachten werkten op de luchthaven en zouden van binnenuit hulp hebben verleend.

Een aantal was kort na de roof al in beeld, maar toen kreeg justitie het bewijs niet rond. In 2013 kwam er toch een doorbraak na een door de politie getapt telefoongesprek. Een van de verdachten deed toen uitspraken waardoor hij aan de diamantroof werd gelinkt. In het onderzoek dat daarna op gang kwam, zette het OM undercoveragenten in. De diamantroof geldt als een van de grootste roofovervallen uit de Nederlandse geschiedenis.

Voor de behandeling van deze zaak staan in totaal twaalf zittingsdagen gepland. De strafeis wordt volgende week vrijdag verwacht, de uitspraak staat gepland voor 28 januari.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden