Transport Online - Maximaal gewicht vrachtwagen blijft 40 ton in Duitsland

Maximaal gewicht vrachtwagen blijft 40 ton in Duitsland

Maximaal gewicht vrachtwagen blijft 40 ton in Duitsland
20-11-2018 10:41 | Buitenland | auteur Redactie

BERLIJN - De Duitse federale overheid heeft het verzoek tot een maximaal toegestaan gewicht van vrachtwagens van 44 ton verworpen. Volgens het ministerie van Transport zou de verhoging een onevenredige zwaardere belasting voor de wegen in Duitsland zijn.

In Duitsland mogen vrachtwagens alleen 44 ton wegen als de geladen goederen een deel van de rit per spoor of over water afleggen. Voor puur en alleen wegvervoer geldt een maximum van 40 ton en dat blijft nu gehandhaafd om milieuvriendelijker vervoer per spoor en over binnenwateren te stimuleren.

Zo'n 13 beroepsorganisaties hadden het verzoek ingediend tot verhoging van het maximaal gewicht. Volgens deze organisaties zou dit het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderen. "Hiermee zou de transportsector dus een belangrijke bijdrage leveren aan het bereiken van klimaatdoelen", aldus de organisaties.

Veel bedrijven klagen al lang dat er te weinig laadruimte op de markt is om al hun goederen snel te kunnen vervoeren. De verhoging tot 44 ton zou een goede stap zijn vanuit het oogpunt van de organisaties om dit probleem op te lossen.

Milieuactivisten waren opgelucht over de houding van Berlijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions