Clicky

 
Transport Online - 'Franse regering buigt niet voor brandstofprotest'

'Franse regering buigt niet voor brandstofprotest'

'Franse regering buigt niet voor brandstofprotest'
18-11-2018 23:47 | Weer en Verkeer | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De Franse premier Edouard Philippe heeft gezegd dat de overheid niet voor de demonstranten zal buigen door de accijnsheffingen op brandstof terug te draaien. Volgens hem hebben andere belastingverlagingen de totale lasten van belastingbetalers verminderd.

"We hebben de accijnzen niet verhoogd om de Fransen te plezieren, maar omdat we meer belasting willen heffen op CO2-uitstoot dan op arbeid", zei Philippe in een interview met France2 televisie. Hij zei dat zondag na een tweede dag van nationale Franse protesten tegen de verhoging van de benzineprijzen.

Bij de protesten viel zaterdag een dode. In het hele weekend raakten verspreid over Frankrijk ruim 400 mensen gewond. Op meerdere plaatsen kwam het tot botsingen tussen demonstranten en de oproerpolitie. Die gebruikte onder andere traangas en de wapenstok om de demonstranten uiteen te drijven.

Franse media meldden dat zondag zo'n 40.000 demonstranten ongeveer 150 wegversperringen hadden opgeworpen. Dat was minder dan de ongeveer 287.000 demonstranten en ongeveer 2.000 geblokkeerde wegen zaterdag tijdens de nationale actie georganiseerd door Franse maatschappelijke bewegingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden