Grapperhaus: relschoppers intocht aanpakken

Grapperhaus: relschoppers intocht aanpakken
18-11-2018 11:12 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De mensen die bij de demonstraties rond de intocht van Sinterklaas anderen met voorwerpen bekogelden, kunnen op vervolging rekenen. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie). "Dit hoort niet in onze samenleving'', zei hij over de ongeregeldheden van zaterdag.

Grapperhaus zou verder liever zien dat de discussie rond het uiterlijk van Zwarte Piet, niet op de dag van de intocht wordt gehouden. "Ik heb afgelopen voorjaar in alle stilte een goede discussie over vuurwerk gehad'', aldus de minister, over de vraag of consumentenvuurwerk toegestaan moet blijven. Het kabinet maakte vorige week bekend dat gemeenten er in de toekomst zelf voor kunnen kiezen 'vuurwerkvrij' te worden.

Maar de vraag over timing betekent niet dat Grapperhaus aan het recht op demonstreren wil tornen. "Iedereen heeft recht op vrije meningsuiting. Als je dat op een normale manier doet, mag je dat ook op die dag doen'', zei hij bij WNL op Zondag. "Wangedrag, gooien met dingen, daar treedt de politie altijd tegenop.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden