Transport Online - Sfeer verhardt bij intocht Leeuwarden [+foto's]

Sfeer verhardt bij intocht Leeuwarden

Sfeer verhardt bij intocht Leeuwarden [+foto's]
17-11-2018 13:56 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - In Leeuwarden is de sfeer bij de Sinterklaasintocht gespannen. Activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) staan op het Wilhelminaplein tegenover supporters van Cambuur, die zich hadden opgesteld op de trappen van het gerechtsgebouw.

Toen de anti-Piet-activisten muziek begonnen te maken, kwamen de Cambuursupporters naar voren en begonnen sinterklaasliederen te zingen. De politie vormt met een aantal busjes een barrière tussen de twee groepen en agenten staan met de wapenstok en honden klaar om in te grijpen. Ook de ME is paraat.

Eerder op de dag gingen de KOZP-activisten tevergeefs in discussie met burgemeester Ferd Crone over het vak op het Wilhelminaplein waar ze mogen demonstreren.

Ze wilden dat het vak 20 meter zou opschuiven, zodat het direct aan de intochtroute van Sinterklaas zou liggen. De burgemeester kapte dat af en zei dat daar vrijdag harde afspraken over zijn gemaakt. Volgens de activisten was Crone vrijdag helemaal niet bereikbaar, waarop de burgemeester antwoordde: "U gaat hier geen spelletjes met mij spelen". Voor hem was de kous daarmee af. Hij liet de politie het beoogde stuk van het plein met lint afzetten. De ongeveer twintig KOZP-activisten vertrokken daarna naar hun aangewezen demonstratievak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions