Clicky

 
Transport Online - Drukte langs route Zaanstad voor intocht Sint

Drukte langs route Zaanstad voor intocht Sint

Drukte langs route Zaanstad voor intocht Sint
17-11-2018 11:13 | Binnenland | auteur ANP

ZAANSTAD - Het is zaterdagochtend al behoorlijk druk langs de route in Zaanstad voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Vele volwassenen en kinderen hebben al een plekje gevonden.

Sinterklaas en zijn pieten komen met de stoomboot rond 12.15 uur in Zaanstad aan. Tussen de belangstellenden voor de aankomst lopen ook toeristen uit verschillende landen.

Voordat mensen het gebied van de intocht binnengaan, worden ze gefouilleerd en worden tassen gecontroleerd. Auto's kunnen tijdens de intocht niet bij de route komen.

Langs de route zijn twee vakken waar tegen- en voorstanders van Zwarte Piet mogen demonstreren.

In het vak met anti-Pietdemonstranten hebben zich zo'n veertig man verzameld. Ze hebben een groot spandoek bij zich met de tekst: Laat Sinterklaas een kinderfeest zijn voor alle kinderen. Ook scanderen ze leuzen als 'weg Zwarte Piet'. Bij het vak staat een groot aantal agenten, ook in burger.

De demonstranten gebruiken ook een megafoon en scanderen leuzen dwars door de sinterklaasliedjes heen. Hun aanwezigheid leidt tot veel verontwaardigde reacties. "Ze moeten zich schamen. Mijn kleine meisje is in tranen'', zegt een moeder met een huilend meisje.

Aan de andere kant van de route staat een groepje voorstanders van Zwarte Piet met Nederlandse vlaggen. Op de ramen van sommige huizen langs de route hangen posters met een afbeelding van Zwarte Piet met teksten als 'handen af van onze tradities'.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions