Transport Online - Statushouders opgeleid en aan de slag als logistiek medewerkers

Statushouders opgeleid en aan de slag als logistiek medewerkers

Statushouders opgeleid en aan de slag als logistiek medewerkers
17-11-2018 10:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ZOETERMEER - Zeven statushouders ontvangen woensdag 21 november het Certificaat Logistiek medewerker van evofenedex in Zoetermeer. Zij hebben een op maat gemaakte basisopleiding Logistiek medewerker gevolgd.

Dit traject is tot stand gekomen in samenwerking met Toolstation en het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal. Zes cursisten zijn aan het werk als logistiek medewerker in het nieuwe magazijn van Toolstation in Bleiswijk en hebben hier inmiddels een jaarcontract aangeboden gekregen.

Tijdens het traject is nog een zevende kandidaat opgeleid tot logistiek medewerker, die elders werk heeft gevonden. Binnenkort start een nieuwe groep met de op maat gemaakte opleiding logistiek medewerker.

evofenedex heeft de opleiding voor Logistiek medewerker verzorgd. De opleiding is op maat gemaakt voor zowel de kandidaten die de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig waren als voor Toolstation. Na de opleiding heeft Toolstation, leveranciers van gereedschappen, accessoires en bouwproducten, zes statushouders in dienst genomen. Na een succesvolle proefperiode van een maand, hebben alle zes de kandidaten hier inmiddels een jaarcontract gekregen. Vanuit het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal zijn de kandidaten voor dit traject geworven. Een jobcoach heeft de kandidaten in het traject begeleid.

“Ik ben enorm te spreken over de samenwerking met het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal en evofenedex. De opleiding tot logistiek medewerker is aangepast aan de vraag van Toolstation en aan de kandidaten, die de Nederlandse taal nog niet helemaal beheersen. De kwaliteit van kennis en de manier waarop de docent van evofenedex dit heeft overgebracht, heeft mede gezorgd voor het mooie resultaat”, aldus Eric Davidse, HR-directeur van Toolstation.

Wethouder Margreet van Driel: “Ik ben blij met deze samenwerking en de resultaten die het oplevert. Erg goed dat deze mensen een opleiding hebben kunnen volgen en daar een baan aan hebben overgehouden. Het is goed voor hen en voor Zoetermeer dat zij deel uitmaken van de samenleving.”

evofenedex-docent Paul Hogenes: “Mijn rol is deelnemers mee te nemen in de wereld van de logistiek en de theorie om te zetten in praktijkvoorbeelden. Bij evofenedex hebben we een geweldig opleidingsmagazijn waar ik alles kan aanwijzen en laten zien. Het gaat allemaal om structuur aanbrengen in wat je doet, gezond boeren verstand en de nodige humor doet de rest.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions