Transport Online - Lange celstraf gamer voor dodelijke grap

 


Lange celstraf gamer voor dodelijke grap

Lange celstraf gamer voor dodelijke grap
16-11-2018 17:57 | Buitenland | auteur ANP

WICHITA - Een Amerikaanse gamer moet minstens twintig jaar de gevangenis in. Hij wilde voor de grap de politie naar het huis van een tegenstander sturen. Een man die er helemaal niets mee te maken had, werd daardoor doodgeschoten door de politie. De gamer bekent schuld en heeft een schikking met de aanklagers getroffen.

De 18-jarige Casey Viner en de 20-jarige Shane Gaskill speelden eind vorig jaar Call of Duty tegen elkaar. Ze kregen daarbij ruzie. Viner vroeg een vriend, de 25-jarige gamer Tyler Barriss, om de politie naar het huis van Gaskill te sturen. Swatten, heet dat. Gaskill kreeg argwaan en noemde zijn oude adres. Barriss belde vervolgens de politie: op dat adres zou iemand zijn vader hebben vermoord en anderen in gijzeling hebben genomen. Agenten raceten naar het huis. Toen de nietsvermoedende bewoner naar buiten kwam, schoten agenten hem dood.

Barriss is degene die nu een schikking heeft getroffen. Hij hoort op 30 januari zijn straf, maar die is minstens twintig jaar. Hij bekende niet alleen de dodelijke melding, maar ook tientallen valse bommeldingen op scholen, winkelcentra en tv-zenders door heel Amerika en in Canada.

Viner en Gaskill moeten later voor de rechter komen, melden de autoriteiten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden