Clicky

 
Transport Online - Kick Out Zwarte Piet: locaties onacceptabel

Kick Out Zwarte Piet: locaties onacceptabel

Kick Out Zwarte Piet: locaties onacceptabel
16-11-2018 13:25 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is het niet eens met de aangewezen protestlocaties in Den Haag en Rotterdam tijdens de intocht van Sinterklaas. De actiegroep die tegen het zwart geschminkte hulpje van de goedheiligman is, vindt dat de betogers op deze plekken niet goed zichtbaar en hoorbaar zijn.

KOZP moet in Den Haag op een grasveld bij de Stadhouderslaan staan. De groep was naar eigen zeggen aanvankelijk met de politie overeengekomen dat de actievoerders op het Lange Voorhout konden demonstreren, nadat de burgemeester het Plein had verboden als locatie voor het protest. De nieuwe locatie is voor KOZP onacceptabel. "Wij betreuren dit en vinden dat deze houding Den Haag niet past, als stad van diversiteit en van 'Vrede en Recht'.''

Ook de parkeerplaats op 200 meter van het Rotterdamse Willemsplein bevalt de actiegroep niet. "De opstelling is zodanig dat men tegen de ruggen van het publiek aan kijkt en mogelijk zelfs geblokkeerd wordt door geparkeerde bussen. De aangewezen plek belemmert 'hoorbaarheid en zichtbaarheid' van de boodschap van bezorgde burgers.''

KOZP zegt nog in gesprek te zijn met Rotterdam en Den Haag over een oplossing, maar de beide gemeenten spreken dat tegen. "Er wordt niet onderhandeld. Het besluit van de burgemeester staat'', zegt een woordvoerder van de Haagse burgemeester Krikke.

De actiegroep heeft het protest in Nijmegen afgeblazen "vanwege het grote aantal bedreigingen en het feit dat de burgemeester weigert een zichtbare locatie toe te wijzen''.

De tegenstanders van Zwarte Piet hebben verder acties aangekondigd in Amstelveen, Apeldoorn, Den Helder, Dokkum, Groningen, Hilversum, Hoorn, Leeuwarden, Tilburg, Weesp en Zwolle. De organisatie verwacht dat er zo'n zeshonderd mensen komen demonstreren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions