Transport Online - Aanvaring tussen vrachtschepen Paksoy 1 en Eems Cobalt bij Schiermonnikoog

Aanvaring tussen vrachtschepen Paksoy 1 en Eems Cobalt bij Schiermonnikoog

Aanvaring tussen vrachtschepen Paksoy 1 en Eems Cobalt bij Schiermonnikoog
16-11-2018 08:37 | Aanvaringen | auteur ANP

SCHIERMONNIKOOG - [update 10:11 uur ] Twee vrachtschepen die donderdagavond op de Noordzee ten noorden van Schiermonnikoog op elkaar botsten, hebben flinke schade opgelopen. Bij de aanvaring raakte geen van de opvarenden gewond. Onduidelijk is nog, hoe het ongeluk kon gebeuren.

Het schip Eems Cobalt uit Delfzijl heeft een gat aan de stuurboordzijde. Het andere schip, Paksoy 1 dat onder Turkse vlag vaart, liep schade op aan de voorsteven, meldt Kustwacht Nederland.

De hulpverlening werd door de Duitse autoriteiten gecoördineerd. Op de 82 meter lange Eems Cobalt waren vijf mensen aan boord en de 115 meter lange Paksoy 1 had zestien opvarenden. Vrijdagochtend zijn de schepen van elkaar losgemaakt met behulp van een sleepboot.

Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Het Nederlandse vrachtschip is met 1800 ton magnesiumcarbonaat aan boord op weg naar de Eemshaven en wordt daarbij begeleid door slepers. Het andere schip blijft in Duits gebied en gaat daar voor anker, aldus de kustwacht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions