Tientallen boetes bij grote verkeerscontrole in Heerhugowaard

Tientallen boetes bij grote verkeerscontrole in Heerhugowaard
15-11-2018 17:37 | Binnenland | auteur Redactie

HEERHUGOWAARD - Ongeveer vierhonderd veelal bedrijfswagens zijn donderdag gecontroleerd bij een grootschalige verkeerscontrole op de Galileistraat in Heerhugowaard. Dit leverde drieënzestig boetes op.

Tussen 06.00 en 14.00 uur controleerde de politie samen met de douane en de belastingdienst het verkeer waarbij de nadruk lag op bedrijfsauto’s en vrachtverkeer. Maar ook personenauto’s en bromfietsen moesten eraan geloven. Door de politie werd voornamelijk boetes uitgeschreven voor de belading (te zwaar, te lang, onvoldoende gezekerd), technische defecten (lekke uitlaat, gladde banden, defecte verlichting), opgevoerde bromfietsen en verlopen rijbewijs. Een bestuurder had een rijbewijs dat al vijftien jaar verlopen was.

Bij de controle werd een auto met ANPR (Automatische Nummerplaatherkenning) ingezet. Dit leverde zes zaken op waarbij een naheffing motorrijtuigenbelasting wordt opgelegd, onder anderen wegens het door een Nederlander misbruiken van een buitenlands kenteken of het misbruik van een handelaarskenteken.

Door de douane werden een aantal vrachtwagens intensief gescand. Dit leverde geen overtredingen op, meldt de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden