Transport Online - 'Chauffeur gekantelde vrachtwagen A2 treft geen schuld'

'Chauffeur gekantelde vrachtwagen A2 treft geen schuld'

'Chauffeur gekantelde vrachtwagen A2 treft geen schuld'
15-11-2018 16:50 | Ongevallen | auteur Redactie

ECHT - De vrachtwagenchauffeur die donderdagochtend kantelde op de A2 ter hoogte van Echt treft geen schuld, dat zegt planner Remco de Vries van Vossenberg Bedrijven uit Brunssum op Sociale Media.

"De chauffeur ligt momenteel in het ziekenhuis. Hij maakt het naar omstandigheden gelukkig goed en lijkt volledig te kunnen herstellen. Hij beseft (en wij ook) dat we heel gelukkig mogen zijn dat hij er nog is. Dit had heel anders kunnen aflopen", zegt Remco.

Remco licht toe wat er vanochtend gebeurd is op de A2 en wil hiermee graag de negativiteit richting de chauffeur ontkrachten: "De chauffeur reed vanmorgen rond 6:30 uur met circa 80 km/u over de A2 in noordelijke richting. Vlak voor afslag Echt werd hij ingehaald door een personenwagen. Deze besliste op het laatste moment dat hij de afslag Echt nog wilde nemen. Hij kruiste voor onze vrachtwagen langs, haalde de afrit niet en klapte vol op de “driehoeks”- vangrail bij de afrit. Door de klap stuiterde de luxe wagen terug de A2 op en kwam vol tegen onze wagen aan. Hierdoor verloor de vrachtwagen zijn balans en de rest hebben jullie allemaal gezien. Ik wil hierbij duidelijk stellen dat de chauffeur hier geen enkele schuld treft. Feit blijft dat wij (als transportbedrijf, maar ook als branche) weer negatief in het nieuws zijn gekomen."

Bij het ongeval op de A2 kantelde donderdagochtend een vrachtwagen geladen met suikerbieten. Het ongeval zorgde tot in de middag voor veel files.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions