Transport Online - Directeur Van Wanrooy Transport nu ook verdacht van smokkel 7.000 kilo drugs

Directeur Van Wanrooy Transport nu ook verdacht van smokkel 7.000 kilo drugs

Directeur Van Wanrooy Transport nu ook verdacht van smokkel 7.000 kilo drugs
15-11-2018 13:31 | Criminaliteit | auteur Redactie

OOSTERHOUT - Twee van de vier verdachten die in augustus werden aangehouden in Oosterhout in verband met de vondst van 3.500 kilo cocaïne, worden nu ook verdacht van betrokkenheid bij de invoer van 7000 kilo. Het zijn de 55-jarige P. v. W. en een 33-jarige vrouw eveneens uit Oosterhout. De verdachten moeten zich donderdag 22 november voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden. De zaak wordt dan echter nog niet inhoudelijk behandeld.

7.000 kilo

De 7.000 kilo werd eind vorig jaar in de haven van Antwerpen onderschept. De cocaïne zat tussen een lading bananen, afkomstig uit Zuid-Amerika. De container moest naar Nederland. Er werden geen verdachten aangehouden, maar wel een onderzoek opgestart.

3500 kilo

In augustus werden in Oosterhout vier mensen aangehouden nadat daar een container aankwam waarin 3.500 kilo cocaïne had gezeten. Die was in Antwerpen door de Belgische douane ontdekt. De cocaïne was er overigens al uitgehaald en vernietigd. Toen de container, eveneens met als deklading bananen, werd uitgepakt in een loods in Oosterhout werden de verdachten aangehouden. Een 55-jarige man en een 33-jarige vrouw worden nu ook van betrokkenheid bij de invoer van de 7000 kilo verdacht.

Het onderzoek is nog niet afgerond, en mede daardoor wordt de zaak donderdag nog niet inhoudelijk behandeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen