Personeel Douwe Egberts Joure gaan staken

Personeel Douwe Egberts Joure gaan staken
15-11-2018 11:56 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

JOURE - Koffie- en theefabrikant Jacobs Douwe Egberts is niet tegemoet gekomen aan de cao-eisen van FNV Voedingsindustrie en CNV Vakmensen. Daarom gaan de medewerkers van de theefabriek in Joure maandag 19 november in staking om alsnog twee goede cao’s af te dwingen. De avondploeg begint al op zondagavond 22.00 uur met de staking, die 24 uur duurt. De productie van thee zal die dag vrijwel stil komen te vallen.

De medewerkers willen een loonstijging van 3,5 procent met terugwerkende kracht per 1 juli van dit jaar. Verder willen de leden de huidige ADV-regeling voor de cao Coffee & Tea behouden. Ook gaan ze niet akkoord met nieuwe roostervoorstellen van Douwe Egberts en moet er een onafhankelijk onderzoek komen naar de hoge werkdruk.

Niels Suijker, bestuurder FNV Voedingsindustrie: "De medewerkers van Douwe Egberts gaan staken, omdat het niet logisch is dat ze moeten instemmen met een verslechtering van arbeidsvoorwaarden, terwijl het met het bedrijf heel goed gaat. Ook het uitstelgedrag om pas over twee jaar concrete afspraken te maken tegen de hoge werkdruk, is prut. We hebben de werkgever heel veel tijd gegeven, maar ze blijven bij hun eenzijdig neergelegde voorstel."

Douwe Egberts wil nieuwe medewerkers de helft minder ADV-dagen geven. Daarmee maken ze onderscheid in de behandeling en waardering van nieuwe en huidige werknemers. Nieuwe medewerkers moeten straks meer werken voor hetzelfde loon.

Suijker: "Groepen werknemers worden tegen elkaar uitgespeeld, dat is onacceptabel. Het is onbegrijpelijk dat Douwe Egberts volhardt in zijn eigen eisen en niet luistert naar de eisen van zijn eigen personeel. Daarom laten ze van zich horen. In Joure starten de stakingen, maar daar blijft het niet bij als niet alsnog voldaan wordt aan de eisen van de vakbonden."

De cao’s Coffee & Tea en DE Diensten van Jacob Douwe Egberts liepen afgelopen juli af. Er werken ruim 2100 medewerkers bij Jacobs Douwe Egberts.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden