Brits pond omlaag na vertrek brexitminister Dominic Raab

Brits pond omlaag na vertrek brexitminister Dominic Raab
15-11-2018 11:46 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - Het vertrek van de Britse minister voor brexitzaken Dominic Raab donderdagochtend zorgde voor een duidelijke reactie op de financiële markten. Het Britse pond stond flink onder druk, terwijl de beurs in Londen wegzakte.

Een pond leverde omstreeks 08.00 uur nog 1,1480 euro op. Dat was tegen 11.15 uur nog ongeveer 1,1311 euro. Zulke grote dalingen komen niet heel vaak voor, al was het nog lang niet zo groot als na de verrassende uitkomst van het brexitreferendum in juni 2016 toen het pond meer dan 5 procent prijsgaf.

Op de aandelenmarkt in Londen hadden onder meer banken het moeilijk. Zo verloren grote Britse banken als Royal Bank of Scotland, Barclays en Lloyds Banking Group tot 7 procent. Ook huizenbouwers moesten terrein prijsgeven met minnen voor Persimmon en Taylor Wimpey tot meer dan 6 procent.

Woensdag werd een brexitakkoord gesloten. Donderdagochtend kondigde Raab, die heeft meegewerkt aan het akkoord, zijn vertrek aan. Hij liet weten dat hij zich niet kan vinden in de afspraken over Noord-Ierland. Kort daarna kondigde ook minister Esther McVey van Arbeid en Pensioenen haar vertrek aanNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden