Transport Online - Ondernemers kijken positief naar volgend jaar

Ondernemers kijken positief naar volgend jaar

Ondernemers kijken positief naar volgend jaar
15-11-2018 00:21 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Veel ondernemers zijn optimistisch over volgend jaar. Ze verwachten in 2019 een hogere omzet in de boeken te zetten. Daarnaast zijn ze positief over de werkgelegenheid en investeringen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in samenwerking met de Kamer van Koophandel en een aantal brancheorganisaties.

Per saldo denkt 30 procent van de ondernemers meer omzet te draaien dan in 2018. Daarnaast verwacht per saldo 17 procent van de bedrijven volgend jaar extra personeel aan te nemen.

Dat laatste blijkt voor veel bedrijven overigens een moeilijke opgave te zijn. Personeelstekorten belemmerden in het vierde kwartaal meer dan een kwart van de ondernemingen bij hun werkzaamheden. Vooral transportbedrijven en zakelijk dienstverleners hadden moeite bij het vinden van geschikte werknemers.

Alles bij elkaar genomen kwam het ondernemersvertrouwen aan het begin van het vierde kwartaal uit op 13,4, een kleine daling ten opzichte van voorgaande drie maanden. Ieder cijfer boven de nul wijst op optimisme, daaronder op negatieve verwachtingen. De stemming is sinds 2014 onafgebroken positief.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions