Clicky

 
Transport Online - Taxichauffeur vrijgesproken van dodelijk verkeersongeval in Amsterdam

Taxichauffeur vrijgesproken van dodelijk verkeersongeval in Amsterdam

Taxichauffeur vrijgesproken van dodelijk verkeersongeval in Amsterdam
14-11-2018 16:19 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - De 22-jarige taxichauffeur die vorig jaar in de Amsterdamse Molukkenstraat een 22-jarige fietsster heeft aangereden die daarna aan haar verwondingen is overleden, wordt vrijgesproken. De rechtbank is van oordeel dat de verkeersfout die de chauffeur heeft gemaakt los gezien moet worden van de aanrijding.

Op 31 maart 2017 reed de chauffeur achter een bus op de Molukkenstraat. Toen die bus stopte om passagiers in te laten stappen, besloot de chauffeur in te halen hoewel dat daar niet mocht. Nadat hij de bus was gepasseerd, kwam ongeveer 80 meter verderop de 22-jarige fietsster de weg oprijden. De chauffeur raakte haar met zijn auto, waarbij zij zwaargewond raakte. Ze overleed later in een ziekenhuis.

De rechtbank vindt het een verschrikkelijk en zeer betreurenswaardig ongeluk. Maar, voor een veroordeling voor een dergelijk verkeersongeval moet bewezen worden dat de verkeersdeelnemer die het ongeval heeft veroorzaakt aanmerkelijk onvoorzichtig of onoplettend is geweest. Bovendien moet er een direct verband zijn tussen de verkeersfouten en het ongeval.

De chauffeur is bij het passeren van de bus weliswaar over een doorgetrokken streep gereden, maar was alweer op weg terug naar zijn eigen weghelft voordat het ongeluk plaatsvond. Ook heeft de chauffeur niet harder gereden dan was toegestaan. De rechtbank komt daarom tot de conclusie dat het ongeluk niet het gevolg is van aanmerkelijk onzorgvuldig gedrag van de chauffeur, maar door het feit dat de fietsster pas zo laat zichtbaar was: het zicht werd belemmerd door een bestelbus die voor de uitrit van een kruisende straat stond geparkeerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions