Transport Online - Nieuwe eigenaar HEMA haalt bezem door directie

Nieuwe eigenaar HEMA haalt bezem door directie

Nieuwe eigenaar HEMA haalt bezem door directie
14-11-2018 16:10 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Marcel Boekhoorn, de nieuwe eigenaar van de HEMA, haalt de bezem door de directie van de winkelketen. Voor vier van de acht huidige leden is op termijn geen plaats. Volgens HEMA, die zelf spreekt van een vereenvoudiging van de structuur, is aanpassing noodzakelijk om slagvaardiger te kunnen opereren.

Binnen negen maanden zullen de vier directieleden HEMA verlaten. Het gaat om marketingdirecteur Adriana Hoppebrouwer, Tico Schneider die directeur is van HEMA Nederland, logistiek verantwoordelijke Adrian Porteous en Marielle de Macker die leiding geeft aan de afdeling personeelszaken. De laatste twee hadden volgens HEMA al aangegeven zich voor één contractperiode aan HEMA te willen verbinden.

Volgens HEMA kunnen de taken van de vier vertrekkende directieleden door het hogere management worden opgepakt. De directie van HEMA zal halverwege 2019 nog bestaan uit topman Tjeerd Jegen, financieel directeur Ivo Vliegen, directeur internationaal Richard Flint en inkoopdirecteur Trevor Perren.

Boekhoorn maakte vorige maand bekend met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments de warenhuisketen over te nemen van Lion Capital. De Britse investeerder was al langer op zoek naar een koper. Een overnamebedrag werd destijds niet bekendgemaakt.

HEMA kampt al tijden met magere resultaten. De afgelopen twee kwartalen werd verlies geleden en in de zomer werd zelfs een zeldzame omzetdaling genoteerd, al kwam dat volgens het bedrijf door de zomerhitte. HEMA zei eerder dat de eerste prioriteit is om het concern "verder financieel gezond" te maken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions