Transport Online - Het aantal vrouwelijke piloten bij easyJet blijft stijgen

Het aantal vrouwelijke piloten bij easyJet blijft stijgen

Het aantal vrouwelijke piloten bij easyJet blijft stijgen
14-11-2018 13:44 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - easyJet, Europa's toonaangevende luchtvaartmaatschappij, heeft vandaag aangekondigd dat het een belangrijke mijlpaal heeft bereikt in de ambitie dat in 2020 minstens 20 procent van de nieuwe piloten in opleiding vrouw is. In het afgelopen financiële jaar 2018 was namelijk 15 procent van de nieuwe piloten vrouw.

Volgens de International Society of Women Airline Pilots zijn er wereldwijd slechts 5 procent van de piloten in de commerciële luchtvaart vrouw. Maar 450 vrouwen dragen de rang Captain – dit betekent dat alle vrouwelijke Captain’s ter wereld in één Airbus A380-toestel passen.

Toen we in oktober 2015 het initiatief lanceerden om meer vrouwen aan te trekken voor het vak piloot, was bij easyJet slechts 6 procent van de nieuwe aangenomen piloten vrouw. Na de campagne in 2016 verdubbelde dit aantal naar 12 procent en dit percentage is sindsdien steeds verder gestegen in de richting van de ambitieuze doelstelling dat in 2020 minstens 20 procent van de piloten in opleiding vrouw is. Toen easyJet dit doel stelde, was de verwachting dat 20 procent gelijk zou zijn aan 50 vrouwelijke piloten. Dankzij de groei van de luchtvaartmaatschappij zijn dit jaar al meer dan 50 vrouwelijke piloten aangetrokken. In totaal vliegen nu meer dan 200 vrouwelijke piloten voor easyJet.

Johan Lundgren, CEO van easyJet, zegt hierover: "Het is bemoedigend om te zien dat van de nieuwe piloten die we het afgelopen jaar hebben aangetrokken, 15 procent vrouw is en dat het ambitieuze doel van 20 procent binnen bereik ligt. We zijn ook niet van plan daar te stoppen! We blijven hard werken om meer vrouwen te enthousiasmeren om een baan in de luchtvaart te overwegen. Het is namelijk een lonend beroep. In 2015 zijn we gestart met 6 procent vrouwen onder de nieuwe piloten, inmiddels is dat 15 procent en dat is een mooie prestatie."

"Naast dat we aanmeldingen van vrouwen aanmoedigen, erkennen we ook dat we bij jongeren de perceptie over een baan in de luchtvaart moeten veranderen. Zo kunnen we de balans tussen mannen en vrouwen de komende jaren verder verbeteren. Daarom hebben onze piloten vorig jaar meer dan 100 scholen bezocht en sponsoren we de Brownie's Aviation Badge om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor het vak piloot."

"Ik ben ervan overtuigd dat geen andere luchtvaartmaatschappij meer aan het doen is op dit gebied."

Julie Westhorp, voorzitter van de British Women Pilots 'Association (BWPA), zegt hierover: “De BWPA is blij dat easyJet zich inzet om meer vrouwen aan te moedigen een carrière in de luchtvaart te beginnen. Ook is het interessant om te zien dat hun Amy Johnson Initiative positieve resultaten laat zien. Met het wereldwijde tekort aan piloten is er geen betere tijd voor luchtvaartmaatschappijen om te beseffen dat vrouwen de wervingspool uitbreiden en zo de beste persoon voor de functie te werven. In de geschiedenis is er voldoende bewijs dat het vak piloot niet alleen voor mannen is."

Eerder dit jaar werd Captain David Morgan, directeur Flight Operations bij easyJet, door Management Today en de Women's Business Council benoemd tot 'Agent of Change'. Deze benoeming heeft hij te danken aan zijn inzet voor het Amy Johnson Flying Initiative, en de verandering die hij bij easyJet en in de luchtvaartindustrie teweeg heeft gebracht.

In het financiële jaar 2019 gaat easyJet 460 nieuwe piloten werven. Daarmee voldoet het voor het derde achtereenvolgende jaar aan de recordvraag voor nieuwe piloten die voortkomt uit de blijvende groei van easyJet’s Europese netwerk. Mogelijkheden variëren van beginnende piloten die hun carrière starten, tot ervaren co-piloten en Captains van andere luchtvaartmaatschappijen en het leger.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions