Transport Online - Boete van bijna 8.000 euro vanwege ontbreken tachograaf in kleine vrachtwagen

Boete van bijna 8.000 euro vanwege ontbreken tachograaf in kleine vrachtwagen

Boete van bijna 8.000 euro vanwege ontbreken tachograaf in kleine vrachtwagen
14-11-2018 11:56 | Overtredingen | auteur Redactie

MECHELEN - Maandagmiddag rond 16:15 uur trok de chauffeur van een kleine vrachtwagen de aandacht van de politie in Mechelen. De politie besluit het voertuig en de chauffeur te controleren.

De 47-jarige chauffeur is van Albanese afkomst, met een Belgische verblijfsvergunning en in het bezit van een Italiaans rijbewijs.

Het voertuig blijkt bij nadere controle geen lichte vrachtwagen/bestelwagen te zijn maar een vrachtwagen. De maximaal toegestane massa van het voertuig is 5200 kilogram in plaats van de 3500 kilogram bij een lichte vrachtwagen/bestelwagen. Dit betekent dat de chauffeur gebruik dient te maken van een digitale tachograaf, wat hier niet het geval was, aldus de politie.

Er was een digitale tachograaf aanwezig maar deze was niet meer geldig en vervallen sinds 28 juli 2018. De man kon wel een bestuurderskaart overleggen maar gebruikte deze niet.

Omdat het voertuig als vrachtwagen maar 90 kilometer per uur mag rijden werd ook de snelheidsbegrenzer gecontroleerd. Ook deze blijkt vervallen sinds 28 juli 2018. De APK van het voertuig was sinds begin september eveneens vervallen.

Ondanks gebreken aan het voertuig heeft de werkgever zijn chauffeur toch de weg op gestuurd en wordt daarom medeverantwoordelijk gehouden voor de vastgestelde inbreuken. Het voertuig mag pas na een herkeuring opnieuw de weg op.

In totaal legde de Belgische politie een boetebedrag van 7.802 euro op.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions