Clicky


Grote milieu- en transportcontrole op A7

Grote milieu- en transportcontrole op A7 [+foto]
13-11-2018 19:05 | Controles | auteur Redactie

DRACHTEN - De politie hield dinsdag in samenwerking met basisteam Oost-Fryslân, de Landelijke Eenheid en de RDW een milieu- en transportcontrole.

Motorrijders selecteerden op de A7 tussen Beetsterzwaag en Frieschepalen en vanaf de autoweg N31 tussen Drachten en Garyp en tussen Ureterp en Drachten vrachtwagens, bestelauto's, voertuigen met aanhangers en andere interessant goederenvervoer.

Deze werden vervolgens richting de controleplaats, het terrein van Rijkswaterstaat in Drachten, begeleid en daar door de eerder genoemde instanties gecontroleerd.

Er werden onder meer boetes uitgedeeld voor overbelading, lengte van de vrachtwagen, rijden zonder geldig rijbewijs, gladde banden, onvoldoende of geen ladingzekering en het rijden op bestuurderskaart van iemand anders.

Ook werd een MMBS voertuig (motorvoertuig met beperkte snelheid) staande gehouden door een motoragent op het Noorderend. Het voertuig ging 25 km/u te snel. De bestuurder kreeg een WOK-melding en een proces-verbaal voor 25 km/u te snel.