Protest tegen plannen voor belastingverhoging op sport

Protest tegen plannen voor belastingverhoging op sport [+foto's]
13-11-2018 16:13 | Sport | auteur Redactie

DEN HAAG - Om aandacht te vragen voor de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op sport, heeft de Vereniging van Exclusieve Sportcentra vandaag namens de fitnessbranche een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer onder het motto ‘Doe effe gezond’.

“Het kabinet wil sport zwaarder gaan belasten, terwijl datzelfde kabinet juist een gezondere leefstijl wil stimuleren”, zegt Han de Hair, voorzitter van Exclusieve Sportcentra. Bij deze overkoepelende organisatie zijn 115 sport- en fitnesscentra in Nederland aangesloten.

“Sportcentra zijn een onmisbaar onderdeel van de preventieve gezondheidszorg. Hier investeren miljoenen mensen bewust tijd en geld in hun gezondheid. Als de plannen van dit kabinet doorgang vinden, worden deze mensen financieel gestraft.”

De petitie is nu al door bijna 20.000 mensen ondertekend.

In Nederland doen ruim 3,7 miljoen mensen actief aan fitness. Als het aan het kabinet ligt wordt dat de komende jaren duurder: het plan is om het btw-tarief te verhogen van 6 procent naar 9 procent. Dat plan staat haaks op een andere ambitie van het kabinet, om mensen te stimuleren een gezondere leefstijl te hanteren.

“We moedigen iedereen aan om meer te gaan bewegen, meer te sporten. Daar helpt zo’n maatregel natuurlijk niet bij”, zegt De Hair.

“Met deze petitie willen we daarom de politiek vragen om deze omissie in de plannen ongedaan te maken. Sterker nog, wij vinden dat zowel sporters als sportcentra juist beloond zouden moeten worden voor hun bijdrage aan preventieve gezondheidszorg. Wij pleiten daarom voor een btw-verlaging.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,443

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden