Statushouders aan het werk als vrachtwagenchauffeur bij Bentvelzen Transport

Statushouders aan het werk als vrachtwagenchauffeur bij Bentvelzen Transport
13-11-2018 15:35 | Transport | auteur Redactie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bentvelzen Transport en Rijnvicus slaan de handen in één om een groep statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, op te leiden tot vrachtautochauffeur. Winst voor alle partijen. De transportsector kent een enorm chauffeurstekort. Rijnvicus koppelt onder andere gemotiveerde werkzoekenden aan werkgevers. De statushouders zelf kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.

Het is voor transportbedrijven een enorme uitdaging om goede chauffeurs te vinden. “Bentvelzen heeft de afgelopen jaren al fors geïnvesteerd in het opleiden van zijinstromers”, stelt Peter Bentvelzen, directeur/eigenaar van Bentvelzen Transport.

“In samenwerking met het Sectorinstituut Transport en Logistiek worden mensen getest en opgeleid tot vrachtautochauffeur. Vanwege de forse groei die het bedrijf door maakt, is blijvend investeren in nieuwe mensen noodzakelijk. Met de statushouders boren we een nieuwe doelgroep van zeer serieuze en gemotiveerde kandidaten aan.”

Eerder dit jaar organiseerde Rijnvicus met de andere leden van Holland-Rijnland’s transportwerkgroep een banenmarkt. Ook Bentvelzen was hierbij aanwezig. Naar aanleiding van deze bijeenkomst heeft Bentvelzen zeven kandidaten geselecteerd. Deze hebben bij Bentvelzen een baangarantie. Bentvelzen en Rijnvicus hebben met elkaar een opleidingsplan opgesteld voor deze statushouders, als pilot.

Het opleidingsplan gaat net een stap verder dan bij andere zij-instromers. “Hoewel de kandidaten al redelijk Nederlands spreken, hebben we gezamenlijk besloten dat een extra cursus inclusief vaktermen de kans op succes groter maakt”, aldus Lisa van der Hulst, accountmanager bij Rijnvicus. “NL Training heeft cursusmateriaal gemaakt van de theorieboeken”.

Ook gaan de kandidaten regelmatig mee met chauffeurs van Bentvelzen.

Na de taaltrainingen starten de kandidaten met theorieles voor het chauffeursdiploma en rijbewijs C en E. Als alles volgens plan verloopt, zijn de deelnemers in de eerste helft van 2019 klaar om bij Bentvelzen de weg op te gaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden