Transport Online - Meer passagiers maar minder vracht via Schiphol in oktober

 


Meer passagiers maar minder vracht via Schiphol in oktober

Meer passagiers maar minder vracht via Schiphol in oktober
13-11-2018 13:56 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - In oktober van dit jaar reisden er 6,4 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol. Het aantal passagiersvluchten nam met +1 procent toe en het aantal vrachtvluchten daalde met -10,7 procent ten opzichte van oktober 2017. Het aantal reizigers nam toe met +2,5 procent; de groep die Schiphol als startpunt of eindbestemming had steeg met +2,8 procent en het aantal reizigers met een overstap met +2,1 procent. De gemiddelde vliegtuiggrote is toegenomen met 2,7 stoelen. De bezettingsgraad is vrijwel gelijk gebleven (85,7 procent).

Vracht

Afgelopen oktobermaand waren er -10,7 procent minder vrachtvluchten dan in de zelfde periode vorig jaar. Dankzij een hogere bezetting van vracht in passagiersvluchten (+4,0 procent) kwam het totaal vervoerde vrachtvolume uit op -1,6 procent lager dan oktober 2017.

Passagiersbestemmingen

In oktober reisden er bijna 4,6 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen, +1,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Door een toename van vluchten op Reykjavik reisden er +18 procent meer passagiers naar IJsland. Verder groeide het verkeer naar Polen met +18 procent, waar Gdansk en Krakow vaker worden aangevlogen dan vorig jaar. Er waren minder reizigers van en naar de Middellandse Zee bestemmingen Griekenland (-8 procent) en Spanje (-4 procent)

Groei naar bestemmingen buiten Europa neemt toe, deze maand met +6,3 procent vergeleken met oktober 2017, tot een totaal van 1,8 miljoen reizigers. Groeiende bestemmingen zijn India (+41 procent, Bangalore als nieuwe bestemming en frequenter naar Mumbai), Brazilië (+15 procent, o.a. dankzij nieuwe bestemming Fortaleza) en de Verenigde Staten (11 procent, met name dankzij frequentieverhoging op new York).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden